ABC Zwemmen

Voor kinderen vanaf vier jaar verzorgt Vitaal Sport privé zwemles voor het diploma A, B en C onder begeleiding van gediplomeerde zweminstructeurs. De kinderen krijgen voor het A-diploma les in een groepje van maximaal 3 en voor het diploma B en C maximaal vijf kinderen. 

De zwemlessen worden gegeven op maandag tm zaterdag en kunnen één per week gevolgd worden. Voor het A-diploma duren de lessen 30 minuten en voor het B- en C-diploma 45 minuten. 

De kosten bedragen € 24,50 per les en deze dient u voor aanvang van de zwemles te voldoen. Tijdens de basisschoolvakanties is er geen zwemles. Voor meer informatie kunt u terecht aan onze balie of via  info@vitaalsport.nl 

Wij bieden het enige echte Zwem-ABC

In Nederland mag iedereen zwemles aanbieden en een zwemdiploma uitgeven. Dit is namelijk niet wettelijk geregeld. De verschillende zwemdiploma’s leiden helaas niet altijd op tot dezelfde Nationale Norm Zwemveiligheid. 

Wij hebben echter de Licentie Nationale Zwemdiploma’s en worden elk jaar onafhankelijk getoetst door de stichting Nationale Raad Zwemveiligheid (voorheen Nationaal Platform Zwembaden | NRZ). Zo weet je als ouder zeker dat de zwemlessen en het zwemdiploma voldoen aan de meest recente kwaliteitscriteria en leg je de basis voor een leven lang zwemplezier en –veiligheid.

Dit geeft je als ouder/verzorger 4 zekerheden:

1: Gediplomeerde en gekwalificeerde zwemonderwijzers, zodat je kind in veilige handen is en met plezier naar zwemles gaat. Zo werken de zwemonderwijzers volgens de Gedragscode Zwembranche, hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en blijven bijgeschoold.
2: Je kind ontvangt de Nationale Zwemdiploma’s A, B en C. Met het behalen van het Nationaal Zwemdiploma C voldoet je kind aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Deze officiële diploma’s worden bijvoorbeeld erkend door brandweer, politie en sportopleidingen voor de uitoefening van verschillende beroepen.
3: De zwemlesaanbieder hanteert een helder beschreven zwemlesmethode, zodat je kunt bepalen welke aanbieder het beste bij jouw kind past. Tijdens de zwemles wordt je als ouder ook goed op de hoogte gehouden van de vorderingen van je kind.
4: Een constante kwaliteit van de zwemlesaanbieder, geborgd door onafhankelijke jaarlijkse controle en toetsmomenten bij het diplomazwemmen.

Dus: kies bewust en ga voor zekerheid.

Kijk voor meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen van andere ouders over dit onderwerp ook op www.allesoverzwemles.nl.

Op dit moment bedraagt de wachttijd voor de zwemles 1 jaar. 

De inschrijving is momenteel gesloten.

 

Aquakids I en II

Vitaal Sport biedt kinderen van 1-5 jaar samen met hun (groot)ouders lessen aan om kennis te maken met spetteren, spatteren, zwemmen en badderen. Kinderen raken spelenderwijs vertrouwd met water als voorbereiding op de zwemles of een zonvakantie of gewoon omdat het leuk is dit samen met uw (klein)kind te doen.

Aquarobics

De weerstand van water is twaalf keer hoger dan die van lucht: Vandaar dat oefeningen op stimulerende muziek tijdens Aquarobics de conditie van al uw spiergroepen direct actief verbetert. Een les Aquarobics duurt 45 minuten. Eerst beginnen we met opwarmingsoefeningen. Daarna volgt het conditiegedeelte van ongeveer 30 minuten waarin het tempo en de intensiteit van de oefeningen wordt opgevoerd. Afwisselend komen buik, billen, benen en armen aan de beurt. De cooling-down met diverse stretchoefeningen duurt 5 minuten.

Medisch Zwemmen

Voor mensen met lichamelijke klachten is zwemmen in warm water (31ºC) een ideale manier om gewrichten soepeler te maken, spieren te versterken en uithoudingsvermogen te verbeteren. De oefenstof is ontwikkeld voor mensen met onder meer orthopedische, reumatologische en neurologische klachten. De lessen zijn verder bedoeld voor mensen met bijvoorbeeld schouder-, rug-, heup- of knieklachten, artrose en reuma. Voor deelname aan deze les meldt u zich bij de receptie van Vitaal Sport of u belt 0299 320 762 voor meer informatie.

Contact

Hopelijk heeft de website van Vitaal Sport u geïnspireerd om regelmatig te gaan bewegen. Met die gedachte heeft u al de eerste stap al gezet. Mocht u meer willen weten voor de volgende stap, dan kunt u altijd terecht bij onze informatiebalie: Vitaal Sport Healthcenter is gevestigd in Hotel Volendam, Wagenweg 1 in (1145PW) Katwoude. Voor uitgebreide informatie kunt u ook bellen met 0299 320 762 of schrijven naar info@vitaalsport.nl. Ons team staat altijd voor u klaar.

Route