Clubcycle

We zijn ermee groot gebracht en het is heerlijk om te doen: fietsen. ClubCycle is geïnspireerd op deze voor velen dagelijkse activiteit. Het is een ideaal indoor fietsprogramma voor iedereen die wil afslanken en werken aan conditie. Door de hoge vetverbranding is met deze training snel resultaat mogelijk. Ideaal dus voor billen, buik en benen. Heerlijke muziek zorgt voor extra energie en neemt u mee op de ideale fietsroute.

ClubPower

Dit is een groepstraining waarbij gebruik wordt gemaakt van een halter met gewichten; de zwaarte van de gewichten wordt individueel aangepast. De oefeningen worden ondersteund door herkenbare muziek. Uw lichaam reageert voelbaar op ClubPower: Naast verbetering van uw spierconditie en spierversterking helpt het u ook om slanker en energieker te worden.

Clubyoga

Bij deze groepsles komt het gehele lichaam aan bod te beginnen met Thai Chi, gevolgd door de Zonnegroet, kracht-, balans-, buik- en rugspieroefeningen, heupbuigers en twisters. De les wordt afgesloten met een rustgevende cooling-down en meditatie zodat u er weer fris en vol energie tegenaan kunt. Er zit uitdaging in elke oefening en deze is altijd aan uw niveau aan te passen. ClubYoga is geschikt voor jong en oud, stijf en lenig, man en vrouw.

CorePower

CorePower 30 of 45 is een effectieve work-out om in slechts 30 of 45 minuten op een snelle en verantwoorde manier uw kernspieren te versterken. Buik, billen en rugspieren worden strakker en sterker. Functioneel trainen staat centraal in deze les: Samen trainen, focus op de Core en een hoge intensiteit zorgen voor een snel effect. De lessen worden bij goed weer buiten gegeven!

Spinning

Op een vaststaande fiets, met extra weerstand, staand of zittend, fietst u naar een topconditie toe. De muziek ondersteunt het tempo van langzaam, via snel naar een eindsprint. Het zware vliegwiel zorgt ervoor dat er een natuurlijke weerstand is die zoveel mogelijk bij het echte fietsen aansluit. Het afremmechanisme staat in z´n vrij, biedt iets weerstand voor een zwaardere belasting of is ingesteld op een belasting gelijk aan het bergopwaarts fietsen.

 

Bodyshape

Bij deze conditietraining op muziek ligt de nadruk op spierversterkende oefeningen. Een energieke work-out waarbij het uithoudingsvermogen wordt vergroot en kracht en lenigheid toenemen. Om de weerstand te verhogen wordt gebruik gemaakt van hulpmiddelen zoals gewichtjes en elastieken. De les BodyShape kent geen moeilijke choreografie of overmatig gespring en is hierdoor geschikt voor iedereen die op muziek wil bewegen.

Hatha Yoga

Hatha Yoga is een fysieke yogavariant die voor het grootste deel bestaat uit de beoefening van lichaamshoudingen (asana's) en ademhalingstechnieken (pranayama). Hatha Yoga bestaat voornamelijk uit niet-bewegende asana's. Meditatie is voor veel yogi's een belangrijke afronding van de les om de eenheid van lichaam en geest te voelen. In andere fysieke vormen van yoga, zoals Ashtanga Vinyasa Yoga (poweryoga) worden de asana's niet statisch maar juist bewegend uitgevoerd, vaak door verschillende asana's in series achter elkaar uit te voeren. Hatha Yoga kent eveneens enkele series, waarvan de Zonnegroet de meest bekende is.

Stress Relief Yoga

Deze vorm van yoga is geschikt voor iedereen die van rustige yoga houdt. Het is een subtiele benadering van lichaam en geest. Verschillende oefeningen worden langzaam en bedachtzaam uitgevoerd. Het tempo is relatief laag, de concentratie hoog. U vergroot onder meer het lichaamsbewustzijn, bevordert de concentratie en leert te ontspannen. De les is voor iedereen goed te volgen. Stress Relief Yoga is bovendien ideaal voor mensen die niet van intensief bewegen houden maar wel willen werken aan een gezonde geest in een gezond lichaam.

Perfect Pilates

Deze trainingsmethode van Joseph Pilates is al honderd jaar oud maar intussen geperfectioneerd op basis van actuele, wetenschappelijke inzichten. Pilates is een oefenmethode die gericht is op het versterken van spieren, vergroten van de lenigheid en verbeteren van de coördinatie. Training van de kernspieren (buik, onderrug en heupbuigers) staat centraal en veel aandacht wordt besteed aan de lichaamshouding waardoor deze training ook geschikt is voor mensen met rugklachten.

Bootcamp

Sport u graag en doet u dit het liefst buiten? Dan is BootCamp ideaal! Lekker hardlopen, intervaltraining en fitnessoefeningen in de frisse buitenlucht. In groepsverband conditie, kracht, souplesse en explosiviteit opbouwen en sportief bezig zijn..

Buikspieren

In deze les traint u vier groepen buikspieren om de rug te ontlasten. Tegelijkertijd werkt u hiermee aan het kweken van een six-pack! 

Flowin Yoga

Flow Yoga is een krachtige  dynamische yogastijl;  yogahoudingen lopen vloeiend in elkaar over op de stroom van je adem. De ademhaling die wordt toegepast heet Ujjayi of ‘overwinningsadem’. Je ademt in en uit door je neus. Deze manier van ademen wekt kracht en energie op en kenmerkt zich door een ruisend geluid achter in de keel doordat die lichtjes samen geknepen wordt. De ademhaling wordt aan het begin van de les geïntroduceerd en begeleidt alle bewegingen tot de eindontspanning. De verbinding van deze adem aan de beweging creëert kalmte en focus;  je stresslevels gaan omlaag, je ervaart ‘Flow’. Daarnaast vergroot Flow Yoga je kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit.

 In de les geeft de coach opties om de intensiteit aan te passen als dat nodig is, want de adem blijft leidend; als je oppervlakkiger gaat ademen of zelfs je adem gaat inhouden is het een teken van kracht dat  je als deelnemer je houding aanpast of even een rusthouding aanneemt.

De lessen zijn afwisselend en hebben vaak een thema.

Fun Fit

Met Funfit wordt er steeds een andere les gegeven. Dit kan zijn circuittraining, bootcamp, conditietraining of iets dergelijks. Op deze manier is er voor ieder wat wils en natuurlijk heel veel fun!

Zumba

Zumba is een fitnessprogramma dat is gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dans, zoals de salsa, merengue, axé, samba en cumbia.  Bij zumba worden fitnessoefeningen op muziek gedaan, dit is te vergelijken met aerobics.

Vinyassa yoga

Vertaald uit het Engels-Een vinyasa is een soepele overgang tussen asana's in moderne yogastijlen als lichaamsbeweging zoals Vinyasa Krama Yoga, Ashtanga Vinyasa Yoga en Bikram Yoga, vooral wanneer beweging gepaard gaat met de ademhaling

Strong Fit

Strong fit Bij StrongFit draait het voornamelijk om kracht, maar het is meer dan dat. Uithoudingsvermogen en explosiviteit zijn ook belangrijk binnen dit onderdeel van CrossFit.

Contact

Hopelijk heeft de website van Vitaal Sport u geïnspireerd om regelmatig te gaan bewegen. Met die gedachte heeft u al de eerste stap al gezet. Mocht u meer willen weten voor de volgende stap, dan kunt u altijd terecht bij onze informatiebalie: Vitaal Sport is gevestigd op het Marinapark Pieterman 10 in Volendam. Voor uitgebreide informatie kunt u ook bellen met 0299 320 762 of schrijven naar info@vitaalsport.nl. Ons team staat altijd voor u klaar.

Route